Cea mai mare declarație de

iubire pentru România

Blog

Prin Țara Hațegului

Big_1__1_
Azi dimineață, foarte devreme, am luat un mic dejun liniștit și am plecat la drum. Planul era limpede: oprim la lacul Vidra unde Răzvan urma să scoată drona la aer, apoi să dăm un premiu la Deva și ne oprim la Oradea. Pe hârtie e mai simplu decât în realitate, pentru că a doua zi a expediției "Iubesc România" s-a dovedit a fi destul de lungă. 

Drona e un personaj în sine, despre care ar trebui să vorbim ca și cum ar fi un alt membru al echipei. Doar are propria pagina de Facebook. Vremea a ținut cu noi și ceața de la Voineasa s-a dus pe măsură ce ne-am apropiat de lacul Vidra. Aici Răzvan a avut nevoie de câteva minute de pregătire ca să lanseze drona. Ne-a plăcut așa de mult, încât am făcut o oprire neprevăzută pe traseul probei speciale a Raliului Devei. Dealruile Hațegului au fost survolate și filmate, împreună cu cele două Dacii Logan și echipa "Iubesc România". Pânâ când filmele lui Răzvan vor fi gata, vă faceți o idee despre ce poate camera de filmat zburătoare din imaginea alăturată. 

La Deva am oprit pentru a da un premiu - un curs de condus defensiv la Școala Titi Aur. Nu ne-a luat mult timp, iar câștigătorul va fi anunțat în foarte scurt timp. Sâmbătă vom face același lucru la Oradea. 

Plăcerea condusului nu înseamnă nimic fără prevenție. Lecția lui Adi, instructorul nostru de încredere, pe ziua de astăzi a fost legată de distanța minimă pe care trebuie să o păstrăm față de mașina din față. Iar aceasta este de cel puțin două secunde și se măsoară destul de simplu: vă luați ca reper un obiect fix de pe marginea șoselei și numărați câte secunde se scurg de la momentul în care mașina din față trece prin dreptul acelui obiect până când și mașina voastră trece prin același loc. Ca să nu vă uitați la ceas, spuneți în gând "o mie unu, o mie doi". Distanța ar trebui să crească dacă e noapte, dacă șoseaua e udă, dacă mașina e foarte încârcată și, în general, dacă apare orice alt motiv pentru care ați putea opri mai greu decât de obicei. 

Traseul zilei a avut 375km, pe ruta Voineasa - Petroșani - Hațeg - Deva - Brad - Buteni - Sebiș - Beliu - Tinca - Oradea, cu două parți foarte puțin circulate și extrem de frumoase (Voineasa - Petroșani și Buteni - Oradea).