The biggest love

declaration for Romania

Blog

Avem un nou copilot!

Big_1
Astăzi echipa noastră de îndragostiți de România s-a mărit. Mariana Faur a câștigat două zile de expediție alături de Adi Berghea și Răzvan Baciu. Ni s-a alăturat la Oradea și va fi cu noi până la Suceava, unde vom ajunge duminică seara. 

Mariana este o fostă farmacistă, acum pensionată, care citește foarte mult și călătorește foarte mult. Locuiești în Sebiș, oraș prin care am și trecut ieri spre Oradea, și merge foarte des la Moneasa și Băile Felix, dar știe toate stațiunile din România și nu doar din citite. Apoi îi place foarte mult să navigheze pe web. Are permis din 1996 și conduce un Audi A4. Probabil că este cel mai precaut șofer, pentru că nu a avut accidente, nu ia amenzi și în general e foarte atentă la ce se întâmplâ în trafic. Chiar și așa, a fost foarte atentă la toate sfaturile lui Adi. 

A participat la "Iubesc România" pentru că i-a plăcut foarte mult ideea. Într-o seara nu se simțea chiar foarte bine și a intrat pe Facebook. Le-a spus "la mulți ani" prietenilor care își aniversau ziua de naștere, apoi a văzut aplicația "Copilot în echipa lui Titi Aur" și ne-a trimis un mesaj cu care ne-a cucerit: "De-a lungul timpului ne-ati aratat ca pasiunea nu inseamna doar adrenalina in acest domeniu, ci cum pasiunea se poate transforma in maiestrie! Sa ne traiesti maestre!"

La Oradea spre 100 de șoferi au participat la tragerea la sorți pentru cursul de condus defensiv la Școala Titi Aur. Iar Loganurile noastre adună din ce în ce mai multe stickere cu încurajări pentru expediție, încât oamenii devin foarte atenți când le văd în trafic. La prânz am oprit la Satu Mare, unde vedeta zilei a fost prăjitura Somloi. Apoi ne-am continuat drumul spre Baia Mare, unde am ajuns, după cum ne e obiceiul, când se însera. 

Sfatul zilei de la Adi, instructorul nostru de condus defensiv, se referă la centura de siguranță. Care trebuie purtată tot timpul, chiar și de către pasagerii de pe locurile din spate. Există o singură excepție acceptată: oameni cărora medicul le recomandă să nu poarte centura din cauza unor afecțiuni. Motivul: în cazul unui impact, pasagerii din spate sunt expuși lovirii de scaunele din față, moment în care îi pot accidenta inclusiv pe pasagerii din față care poartă centura de siguranță. 

Ruta celei de-a treia zi: Oradea, Valea lui Mihai, Carei, Satu Mare, Baia Mare. În total 205km.