Cea mai mare declarație de

iubire pentru România

Blog

De la Suceava la Brașov

Big_2
Avem un nou copilot în echipă! Mariana s-a întors la Sebiș, iar locul ei a fost ocupat de Alin Grămescu. Alin și-a dorit foarte mult să facă parte din echipa "Iubesc România", atât de mult încât a ales să își petreacă ziua de naștere pe drum, alături de noi. După prima zi, se pare că nu i-a părut rău de alegerea făcută, pentru că discuțiile cu Adi Berghea despre condusul defensiv i-au schimbat perspectiva destul de mult. 

Astăzi, Adi ne-a pregătit un curs intensiv și teoretic despre principalele elemente ale condusului defensiv. Am fost foarte atenți și sperăm cu toții ca mâine, la proba practică, să fim cel puțin la fel de buni ca și la teorie. Prima etapă de care trebuie să ne ocupăm este pregătirea călătoriei. Odihna este obligatorie, apoi sunt foarte importante informațiile despre drumul pe care urmează să îl parcurgem: starea drumurilor, starea vremii, ora estimată la care vom ajunge, unde vom face pauzele și cât vom sta. Urmează verificarea mașinii: pneurile, luminile, semnalizarea, nivelul uleiului, lichidul de parbriz și a roții de rezervă - toate acestea trebuie făcute de fiecare dată când plecăm într-o călătorie mai lungă. 

Altfel, cele două Loganuri sunt din ce în ce mai acoperite de stickere cu încurajări de la oamenii cu care ne întâlnim în stații. Iar consumul în Loganul lui Adi a ajuns la 4.2l/100km, dar el spune că se poate și mai bine de atât. Vom vedea mâine, ultima zi a primei etape a expediției noastre rutiere. Am încheiat ziua la Brașov, acasă la Adi care ne-a prezentat colțul cu zecile de cupe, medalii, diplome și alte amintiri foarte dragi lui din Campionatul Național de Raliu. 

Traseul zilei de astăzi: Suceava - Vetești - Liteni - Tudora - Lespezi - Pașcani - Mircești - Roman - Bacău - Onești - Oituz - Târgu Secuiesc - Brașov