The biggest love

declaration for Romania

Blog

Inima e pe hartă

Big_3
Prima parte a expediției Petrom și-a atins obiectivul. Am desenat pe harta prima parte a mesajului "Iubesc România" - o inimă formată din drumurile pe care le-am parcurs în ultimele 6 zile. Am pornit din Brașov și am ajuns în Pitești, în punctul din care am început această aventură. 

Ziua a început în Brașov, unde aproximativ 30 de șoferi au completat taloanele care le dau șansa să participe la un curs de conducere defensivă la Școala Titi Aur. Ca de obicei, Adi Berghea a fost neobosit în a vorbi cu toată lumea interesată despre modul în care condusul defensiv reduce riscurile unui accident. Iar cele patru reguli de bază ale condusului defensiv sunt atenția, anticiparea, recția și evitarea. Cu alte cuvinte, un șofer trebuie să fie tot timpul atent la ce se întâmplâ în jurul său, să aticipeze mișcările celorlalte persoane din trafic, să reacționeze în așa fel încât să își mărească zona de siguranță, în acest fel ajungând la evitarea pericolului. Evient, toate aceste lucruri sună mult mai bine și mai convingător când sunt spuse de Adi în direct. 

Nu ne-am grăbit să părăsim Brașovul pentru că ne aștepta o nouă surpriză: o vizită la garajul lui Dan Gîrtofan, împreună cu care Adi a câștigat un titlu de campion național. Ne-am strecurat pe rând în scaunul Skodei Fabia Super 2000, iar Adi ne-a explicat câteva lucruri despre o mașina de raliu. Înainte să plecăm, am făcut cunoștință cu Dan. După atâtea povești despre cursele lui Adi, să punem mână pe o astfel de mașină ni s-a părut aproape firesc. 

A fost o zi de toamnă cu soare, așa că ne-am abătut din nou de la traseu pentru o plimbare în satul Peștera, ca apoi chiar să plecăm spre Pitești. Aproape că nu ne venea să pornim spre casă. Ne-am oprit de alte câteva ori pentru filmări cu drona (Răzvan) și poze noi ceilalți. Avem câteva zile de pauz, iar luni reluăm expediția motorizată "Iubesc România".