Cea mai mare declarație de

iubire pentru România

Blog

Despre oameni care iubesc România

Big_16
Ne pregătim din nou de plecare. Luni reluăm aventura "Iubesc România" și, după ce am pus inima pe hartă, trecem la etapa următoare: scriem literă cu literă "ROMANIA". Pentru asta trebuie să începem călătoria din satul Cujmir. de lângă Dunăre. Vom trece apoi prin Drobeta Turnu Severin, Strehaia, Craiova, Drăgășani sau Balș. Vor ieși astfel primele două litere - RO. Ne vom opri în Simian și Craiova, așa că dacă vreți să faceți un curs de condus defensiv la școala lui Titi Aur, aveți șansa să îl câștigați. Ne-am bucura să fiți cât mai mulți, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când am oprit, fie că a fost vorba de Deva, Oradea, Viișoara, Roman sau Brașov. 

Dacă tot am vorbit de opririle din prima etapă, să ne uităm puțin în urmă. Am parcurs peste 1700km pe toate felurile de drumuri - autostradă, drumuri de munte, drumuri de țară, am trecut prin sute de sate și zeci de orașe. Am oprit de câte ori ne-a plăcut ceva de pe drum, am făcut poze sau am filmat. Pentru mulți dintre noi, a fost cel mai lung road-trip. Peste tot, fără excepție, cel mai mult am fost impresionați de oamenii pe care i-am întâlnit. Chiar dacă am stat de vorbă doar câteva minute, am fost primiți cu prietenie, cu zâmbete și cu încurajări. Cele douâ Dacii Logan, cu sutele de stickere lipite de voi, sunt cea mai bună dovadă. 

Eram pe autostradă, ne apropiam de București și vorbeam despre ce ne-a plăcut în această primă parte a călătoriei prin România. Fiecare am spus câte ceva - locurile pe care le-am văzut sau revăzut, sfaturile lui Adi Berghea legate de condusul defensiv, drumurile - dar un răspuns a fost comun: ne-au plăcut oamenii cu care ne-am întâlnit. Poate că despre asta e vorba, de fapt, într-un road-trip, despre oameni. Călătoria, locurile și istoria sunt un pretext bun să pleci de acasă, dar te bucuri cu adevărat când înâlnești oameni care rezonează la fel, măcar din când în când. 

Luni începem o nouă călătorie!