Cea mai mare declarație de

iubire pentru România

Blog

RO, de la România

Big_12
După cele câteva zile de pauză, astăzi am reluat expediția "Iubesc România" cu forțe proaspete. Avem o echipă complet nouă. Adi Berghea i-a lăsat locul lui Silviu Moraru, Doru Panaitescu și Alex Ciucă fiind cei doi bloggeri care ne vor fi alături până miercuri. Obiectivul celei de-a doua părți a aventurii este să punem RO pe harta. 

Prima zi a fost, ca și în prima parte, mai relaxată. Am avut timp să ne cunoaștem mai bine și să facem două opriri mai lungi. Doru, ca om care se plimbă foarte mult, și-a luat deja în serios rolul de ghid, iar după ziua de azi suntem foarte încântați de propunerile lui, pe care le acceptăm cu încredere. Prima oprire a fost pentru un prânz rapid lângă Craiova, iar a doua a fost la Portul Cultural Cetate. Am făcut ceva poze, am intrat puțin în conac, am admirat afumătoarea și alte lucruri de-ale gurii și ne-am convins că e un loc în care trebuie să revenim cu prima ocazie. 

Silviu, noul nostru pilot, este un alt campion. Are în spate 20 de ani de experiență în Campionatul Național de Raliuri, atât ca pilot, cât și ca navigator. Are 3 titluri de Campion Național de Raliuri al României (1 ca pilot, 2 ca navigator al lui Titi Aur) și este instructor la Școala Titi Aur din 2010. La volanulul Loganului nostru nu pare să facă vreun efort, dar avem tendița să ajungem fix la timp. Ne-a câștigat încrederea după ce am traversat Bucureștiul în traficul de luni dimineață fără nici o emoție sau tresărire. Îi poți fi copilot lui Silviu dacă participi la concursul de pe Facebook

Ce am învâțat astăzi în materie de conducere defensivă? Cum să depășim eficient. Secretul, care nici măcar nu e chiar așa de greu de ghicit, este să planifici din timp manevra de depășire și să o începi de la o distanță de 2-3 secunde fațâ de mașina din față. Accelerarea începe, deci, înainte de a ieși pe contra-sens. În felul ăsta ai timp suficient să te asiguri față de mașinile care ar putea veni din sens opus sau din spate, să depășești în siguranță, să te expui puțin și să păstrezi relativ constantă turația motorului pentru un consum scăzut.

Traseul de astăzi: București - Pitești - Slatina - Craiova - Cetate - Cujmir - Drobeta-Turnu Severin.