Cea mai mare declarație de

iubire pentru România

Blog

Comori ascunse

Big_img_2548
De ce road-trip? Pentru că nici un plan nu rămâne neschimbat. Ai oricând libertatea să ieși de pe drumul principal pentru că ai văzut ceva interesant pe hartă, sau pentru că un prieten te-a trimis într-un loc necunoscut, sau pentru că doar ești curios să vezi ce e după un deal. Road-trip-ul este ocazia ideală de a da peste comori ascunse. 

În zilele de caravană am ajuns în multe locuri despre care nu știam nimic, sau prea puține. Portul Cultural Cetate este unul dintre ele. Deși multă lume a auzit de "moșia lui Dinescu", e încă un loc puțin cunoscut. Chiar dacă nu e un eveniment, merită o vizită dacă sunteți în zonă, măcar pentru a admira lucrările de artă care sunt expuse în curte. 

Dacă la Cetate e meritul unui om care a pus pe harta turistică o nouă destinație, sunt și locuri în care natura este neatinsă. Toți membrii echipei au fost foarte impresionați de intrarea în Peștera Topolnița. Chiar și Doru, care o știe foarte bine, și Alex, care a mai văzut-o în trecut. Un portal de piatră imens, într-un peisaj care te face să te simți într-o poveste cu hobiți și orci. Apoi, la nici 10 minute de mers cu mașina din centrul Craiovei, se află complexul lacustru Peajba-Făcăi. O serie de 5 iazuri, împrejmuite de stufăriș, salcii și o vegetație care adăpostește zeci de specii de păsări. Și nu e vorba doar de "obiective", ci de toate lucrurile noi pe care le vezi atunci când ieși de pe drumul bătut de toată lumea. Trebuie încercat din când în când. Cum altfel am fi dat la Bistrița peste Dacia veche de 40 de ani în stare perfectă? 

Încercăm să găsim noi reușite românești peste tot pe unde ajungem. Plecând de la acest gând, am pregătit o selecție specială de produse românești cu care vă așteptăm în toate stațiile Petrom. Veți găsi CD-uri cu melodii celebre din ultimii 50 de ani și mai bine, filme de colecție, vinuri, produse tradiționale sau produse nou lansate și care și-au făcut loc printre preferințele românilor. 

#iubescRO ia o scurtă pauză, iar de luni suntem din nou pe drumuri. Vă puteți alătura echipei nostre prin aplicația de Facebook și veți avea parte de un drum prin locuri mai puțin știute și de sfaturile despre condusul defensiv venite din parte echipei lui Titi Aur.