Cea mai mare declarație de

iubire pentru România

Blog

Oaza modernă din Lunca Dunării

Big__dsf3758
Și aventura continuă! Ziua 12 a început alături de Titi Aur care a venit în stația Petrom Virtuții pentru a da autografe fanilor și pentru a extrage un nou câștigător al unui curs de conducere defensivă.  

Puțin înainte de prânz eram deja pe traseu, pentru că mai aveam de completat litera “” din “IUBESC ROMÂNIA”. Știm că deja devine un obicei să spunem asta, dar încă o reușită românească a răsărit pe traseul nostru și ne-a convins să petrecem câteva ore în comuna Greaca din județul Giurgiu. Numele poate nu vă spune mare lucru, iar la o primă privire pe hartă, zona nu lasă să se ghicească ce poți descoperi.  

Însă la limita de sud a comunei, intrăm cu uimire pe Domeniul Greaca – o adevărată oază modernă. Coborâm pe panta unui deal nu foarte abrupt și lăsăm treptele să ne ducă spre un foișor înconjurat de piscine în aer liber. Nu foarte departe, zărim terenul de tenis și un imens spațiu de joacă pentru copii. Aflăm că în curând va fi gata si terenul de golf, însă deocamdată poți să te dai cu ATV-ul pe traseul care duce spre Dunăre, printre canalele de irigații. Din conacul cocoțat pe deal, poți cuprinde tot domeniul cu privirea și te simți chiar mândru să te afli în mijlocul unei povești de succes sută la sută românești.  

Ultimul tronson al traseului a fost făcut pe autostrada 5A, care ne readucea în București. În sfârșit, asfalt adevărat! Iar când mașina rulează cu 130 km/h, altfel stai la povești despre "offroad-ul"marca Teleorman pe care l-am experimentat din plin zilele trecute. Si pentru că o aventură nu pare adevărată dacă nu se întâmplă noaptea, ei bine, da, era și noapte și zonă de pădure! 

Acum însă, sfaturile pilotului nostru, Silviu Moraru, sunt la obiect. Când conduci pe autostradă, banda de urgență este exclusiv pentru urgențe, nu pentru popasuri. Staționezi numai dacă ai o pană sau dacă mașina are o defecțiune care te împiedică să continui drumul până la prima zonă de oprire semnalizată. Dacă te-ai angajat în trafic, ai grijă să menții viteza de 130 km/h, iar mașina trebuie semnalizată corespunzător.  

Dar ce ne facem dacă avem ceață? Ceața vine întotdeauna în valuri și, în ciuda tentației de a opri, trebuie să continuăm, chiar dacă reducem viteza, pentru că vizibilitatea scăzută îl afectează în aceeași măsură și pe cel din spatele tău. Regula se aplică și dacă începe să plouă torențial sau chiar cu grindină.  

După  ziua de azi, luăm o pauză scurtă, până luni. Mai avem doar 3 litere din declarația de iubire pentru România. Urmăreste-ne online sau lasă-ne mesaje de susținere pe facebook. Chiar le citim pe toate!  

Traseul zilei 12: București – Vărăști – Isvoarele – Greaca – Pietrele – Călugăreni – Mihăilești – Buturugeni – Vânătorii Mici – București.